یکی از بهترین روش ها برای اصلاح مشکلات بایت، کجی دندان ها، جلو یا عقب رفتگی فکین ارتودنسی دندان است. بریس های ارتودنسی علیرغم مزایای بیشماری که دارند؛ عوارضی و معایبی را نیز دارند. در اینجا ما قصد داریم به خطرات و عوارض ارتودنسی دندان بپردازیم.
عوارض ارتودنسی دندان شامل درد، تحلیل ریشه دندان، زخم شدن دهان، پوسیدگی دندان، بیماری لثه، آسیب به مینای دندان، واکنش های آلرژیک و انکیلوز است.
توجه: مواردی که در اینجا تحت عنوان عوارض ارتودنسی قید می کنیم، در اکثر مواقع رخ نمی دهند و اکثر آنها در صورت عدم رعایت مراقبت های حین ارتودنسی دندان و همچنین عدم تبحر متخصص ارتودنسی اتفاق می افتد.
یکی از عوارض ارتودنسی، بروز دندان درد پس از قرار گرفتن بریس های ارتودنسی است. البته برخی از افراد درد ارتودنسی را تجربه نمی کنند و یا اینکه میزان آن بسیار کم است.
در صورتی که میزان درد پس از قرار گرفتن بریس های ارتودنسی زیاد باشد، متخصص ارتودنسی برای شما مصرف قرص های مسکن را تجویز می کند که تا حد زیادی این درد و فشار را کنترل می کند.
یکی از معایب ارتودنسی دندان این است که امکان برگشت نتایج درمان وجود دارد که متخصصین ارتودنسی برای جلوگیری از برگشت ارتودنسی، استفاده از نگهدارنده های ارتودنسی را پیشنهاد می کنند.
یکی از عوارض نادر ارتودنسی دندان، تحلیل ریشه دندان است که علت اصلی آن هنوز مشخص نشده است. اما گفته می شود که اصولا افرادی که بیش از 2 یا 3 سال از بریس های ارتودنسی استفاده می کنند بیشتر در معرض این نوع عارضه هستند.
در روزهای ابتدایی پس از نصب بریس های ارتودنسی ثابت، زخم و تحریک بافت نرم لثه و زبان کاملا طبیعی است که معمولا متخصصین ارتودنسی با استفاده از وکس ارتودنسی، تا حد زیادی از بروز این عارضه جلوگیری می کنند.
رعایت بهداشت دهان و دندان حین ارتودنسی به خصوص در مواقعی که از بریس های ارتودنسی ثابت استفاده می شود، بیش از پیش از حائز اهمیت است.
از آنجا که بریس ها و سیم های ارتودنسی تا پایان درمان به دندان های بیمار متصل باقی می مانند، ممکن است مسواک زدن و نخ دندان کمی برایتان سخت باشد. اما باید صبر داشته باشید و با نهایت دقت این کار را انجام دهید تا از جمع شدن مواد غذایی در بین براکت ها و پوسیدگی دندان و بیماری لثه
یکی از عوارض نادر ارتودنسی دندان این است که ممکن است، فرد به مواد الاستیکی درون کش یا فلز به کار رفته در تجهیزات ارتودنسی آلرژی داشته باشد. در صورتی که به نیکل یا مواد لاستیکی آلرژی دارید، حتما قبل از شروع درمان ارتودنتیست خود را در جریان بگذارید تا به جای استفاده از این موارد از مواد دیگری استفاده کند.
یکی از عوارض خطرناک ارتودنسی دندان انکیلوز است که خوشبختانه احتمال بروز آن بسیار نادر است. انکیلوز به معنای جوش خوردن ریشه دندان به استخوان است و این اتفاق زمانی می افتد که دندانی که قبل از شروع ارتودنسی به استخوان جوش بخورد، بریس های ارتودنسی توانایی حرکت دادن دندان ها را نخواهند داشت.
شما با رعایت چند نکته بسیار ساده تا حد زیادی می توانید از بروز عوارض ارتودنسی دندان جلوگیری کنید که این موارد عبارتند از: